ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KURU BÖREK

Kuru börek

Kuru börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru börek tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Aldığı kadar un

Açmak için

  • Tuz
  • Nişasta
  • 250 g tereyağı

İç harcı için

  • 300 g kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Kuru börek Nasıl Yapılır

  • İç harcını hazırlamak için kıymayı yemeklik doğradığınız soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Ayçiçek yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu derin bir karıştırma kabına alarak bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Aralarına nişasta serperek 10 adet yufkayı üst üste yerleştirin ve iki grup yapın. İki grubu açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün.
  • Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların arasına yağ sürün. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın.
  • Ruloları 4 eşit parçaya kesip tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.