ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KREPTEN LOKMALAR

Krepten lokmalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krepten lokmalar tarifi için malzemeler

  • Krep hamuru için:2 su bardağı un1 su bardağı süt1 su bardağı su2 yumurta1 kahve fincanı sıvıyağ İç malzeme:1 su bardağı lor peyniriYarım demet taze fesleğen1 tatlı kaşığı acı pulbiber

Krepten lokmalar Nasıl Yapılır

Krep hamuru için, sıvıyağ dışındaki bütün malzemeleri bir kapta mikserle pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın. Geniş bir teflon tavayı 1 çay kaşığı kadar sıvıyağla hafifçe ısıtın. 1 kepçe kadar krep hamurunu döküp pişirin. Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı şekilde hazırlayın. Krepleri kağıt bir havlu üzerine alıp yine kağıt havlu ile üzerini kapatın (yumuşak kalması için).

Peynirli iç malzeme için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. 

Krep hamurlarını üst üste dizin. 2'şer santim eninde şeritler kesin. Her bir şeridin üzerine peynirli karışımdan kalın bir tabaka halinde sürün. Özenle rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.