ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KOLAY SU BÖREĞİ

Kolay su böreği

Kolay su böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kolay su böreği tarifi için malzemeler

  • 400 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı
  • Ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 yufka

Kolay su böreği Nasıl Yapılır

  • Beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, Ayçiçek yağı ve sütü çırpın. İlk yufkayı yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. 
  • Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın. Buladığınız yufkaların yarısını, ilk kat yufkanın üzerine kapatın. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin. 
  • Buzdolabına alıp 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.