ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI AÇMA BÖREK

Kıymalı açma börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı açma börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket yaş maya
  • Ilık su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 kg un

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 200 g kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kıymalı açma börek Nasıl Yapılır

Yaş maya ve ılık suyu derin bir yoğurma kabına alın. Tuz, şeker ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp bir merdane yardımıyla açın. İçine kıymalı harçtan koyun. Kenarlarını iyice bastırarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.