ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI AÇMA BÖREK

KIYMALI AÇMA BÖREK

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı açma börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 g Bizim Yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 300 g kıyma
  • 2 soğan
  • 50 g Bizim Yağ
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber

Açmak için

  • Nişasta
  • 250 g Bizim Yağ

Kenarları için

  • Yumurta akı
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Kıymalı açma börek Nasıl Yapılır

İç harcı için kıymayı yemeklik doğradığınız soğanla birlikte erittiğiniz Bizim Yağ ile kavurun. Rendelediğiniz havucu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir kapta yumurta, erittiğiniz 100 g Bizim Yağ, süt, su ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırın ve her bir bezeyi dörderli ayırıp 3 grup yapın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş 150 g Bizim Yağ sürerek 4 yufkayı üst üste dizin. 4. yufkanın üzerine yağ sürmeden oklava ile ince açın. Üzerine eritilmiş 50 g Bizim Yağ gezdirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Harcı kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. İlk ruloyu tepsinin tam ortasına koyup kendi etrafında döndürerek daire oluşturun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp hazırladığınız ruloları dairenin etrafına dolayarak tepsiyi doldurun. Üzerlerine kalan eritilmiş 50 g Bizim Yağ’ı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!