ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KAYTAZ BÖREĞİ (ANTAKYA)

Kaytaz böreği (Antakya)

Kaytaz böreği (Antakya)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaytaz böreği (Antakya) tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri sürmek için

  • 1.5-2 çay bardağı zeytinyağı

Kaytaz böreği (Antakya) iç harcı için

  • 300 g yağsız kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • Tuz
  • Karabiber

Kaytaz böreği (Antakya) Nasıl Yapılır

Antakya usulü bol malzemeli kaytaz böreği tarifimiz ile kahvaltı sofralarınıza lezzet katın.

  • Kabukları soyulmuş domatesleri çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin. Domatesleri, kıymayı, soğanları, maydonozu, salçayı, nar ekşisini, zeytinyağını, çam fıstığını, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Harcınız sulu ise suyunu süzün.
  • Yoğurma kabına 2.5 su bardağı ılık su koyun. İçine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Hamur iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. Hamur kabardıktan sonra havasını almak için bir kez daha yoğurun (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa hafif un serperek yoğurma işlemini yapın).
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar elinizi yağlayarak açın. Hamurun iki kenarından ortaya doğru büzerek kendi etrafında gül gibi sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasını elinizle bastırarak çukurlaştırın ve ortasına kıymalı harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun. Kenarlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.

Daha pratik kaytaz böreği tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.