Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği
18 Ağustos 2023

Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği, kıyma, domates ve çam fıstığı ile hazırlanır. Hazırlanışı 40, pişirmesi 40-45 dakikadır. Ayfer Yavi'den Antakya usulü kaytaz böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sembusak tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaytaz Böreği için

Malzemeler

Hamur için: 

  • 2,5 su bardağı ılık su 
  • 6,5 su bardağı un 
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya 
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Hamurun üzerine sürmek için: 

  • 1,5-2 çay bardağı zeytinyağı 

İçi için: 

  • 300 gr yağsız kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 2 domates 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • ½ çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • ½ demet maydanoz
Kaytaz Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Kabukları soyulmuş domatesleri çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin. 
  2. Domatesleri, kıymayı, soğanları, maydanozu, salçayı, nar ekşisini, zeytinyağını, çam fıstığını, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  3. Harcınız sulu ise suyunu süzebilirsiniz. Yoğurma kabına 2,5 su bardağı ılık su koyun. İçine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. 
  4. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Hamurun üzerini örterek iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. 
  5. Hamur elinize çok yapışıyorsa un serperek bir kez yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 
  6. Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar elinizi yağlayarak açın.
  7. Önce bir kenarını katlayın, sonra karşı kenarını üzerine katlayın, diğer iki kenarı da sırayla üzerine katlayın. Yağlanan tepsiye dizin. 
  8. Hamurların üzerine hafif bastırarak çukurlaştırın, ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun. 
  9. Kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. 
Püf Noktası
  • Kaytaz böreğinin hamuruna şekil verirken iki yöntem kullanabilirsiniz. İster yuvarlak açılmış hamuru dört köşesinden üst üst getirip elinizle ortasını havuz yapın. İsterseniz de hamuru yuvarlayarak kendi etrafında döndürüp ortasını alçaltarak malzeme havuzu oluşturun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo