ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KABAKLI BÖREK

Kabaklı börek

Kabaklı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı börek tarifi için malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 3.5 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı lor peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta

Kabaklı börek Nasıl Yapılır

  • Tereyağını ve unu bir yoğurma kabına alarak yoğurmaya başlayın. Yumurta ve sirkeyi ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur kıvama gelince, üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
  • İç harcı hazırlamak için rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında kabaklar suyunu çekinceye kadar soteleyin. İnce kıydığınız dereotu ve lor peynirini ilave edip ocaktan alın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçine kabaklı harçtan doldurun. Kenarlarını büzerek kapatın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.