ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ GÜLLAÇ BÖREĞİ

Güllaç böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllaç böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1/3 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 paket güllaç yaprağı

İç harcı için

  • 2 kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 g lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Güllaç böreği Nasıl Yapılır

Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Ilık süt, tuz ve Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Güllaç yapraklarının yarısını iri parçalar halinde kırın ve aralarına hazırladığınız karışımdan dökerek tepsiye dizin. Kırmızı biberleri ince şeritler halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Lor peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsideki güllaçların üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını da kırın. Sos ile ıslatarak harcın üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.