ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ EKMEK BÖREĞİ

EKMEK BÖREĞİ

Ekmek böreği
6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek böreği tarifi için malzemeler
  • 2 adet ekmek hamuru
    Sosu için:
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • Tuz
Ekmek böreği Nasıl Yapılır

  • Hazır ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Hafif unlanmış tezgahta bezeleri yuvarlayarak şeritler elde edin. Şerit hamurları üç parmak eninde kesin. Yağlanmış tepsiye biraz aralık bırakarak (Tekrar mayalanacaktır) dizin. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika kadar bekletin.
  • Diğer tarafta sos malzemelerini bir kasede çırpın. Hazırladığınız kremalı sosu hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!