ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÇITIR MUSKA BÖREK

Çıtır muska börek

Çıtır muska börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır muska börek tarifi için malzemeler

  • 4 yufka 
  • 4 patates 
  • 2 soğan 
  • 100 g tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı 
  • zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 

Sos için

  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Çıtır muska börek Nasıl Yapılır

  • Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkaları mutfak tezgahına serin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye alarak çırpın. Bir fırça yardımıyla sosu bir yufkanın tamamına sürün. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Hazırladığınız patatesli harcı bir kaşık yardımıyla kestiğiniz şeritlerin uç kısmına paylaştırın. Üçgen katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.