ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÇİN BÖREĞİ

ÇİN BÖREĞİ

Çin böreği
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çin böreği tarifi için malzemeler
  • 4 yufka

İç harcı için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
Çin böreği hazırlanışı

  • İç harcı için zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Küp doğradığınız biber, kabak ve rendelenmiş havucu tavada soteleyin. Tuz, soya sosu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Kenara alın.
  • Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Geniş olan kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!