ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÇİN BÖREĞİ

ÇİN BÖREĞİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çin böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım demet soya filizi
  • Yarım çay bardağı turp filizi
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 2 yaprak lahana
  • Yarım tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • Karabiber
  • 1 yufka
  • 1 yumurta akı

Kızartmak için

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Ayçiçek yağı
Çin böreği Nasıl Yapılır

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğradığınız soğan, lahana, haşlayıp küp doğradığınız havuç, turp filizi ve soya filizini ekleyin. Soya sosu ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Yufkadan iri üçgenler kesin. Hazırladığınız harcı üçgenin kenar kısmına koyarak sarın. Ucuna yumurta akı sürerek iyice yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!