ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇELENK BÖREK

Çelenk Börek

Çelenk börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çelenk Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 demet pazı
  • 5-6 kokteyl sosis
  • 5-6 dilim salam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri

Çelenk Börek Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları küçük kare şeklinde doğrayıp üzerini nemli bir bezle kapatın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. İnce kıydığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız pazı, küp doğradığınız sosis ve ince doğradığınız salamı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın. Ocaktan alın. 
  • Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yufkaları ekleyip kıtırlaşana kadar pişirin. Kızaran yufkaları tavanın etrafında halka oluşturacak şekilde yerleştirin. Yumurtaları bir kasede çırpıp yufkaların üzerine gezdirin. Soğanlı karışımı ve rendelenmiş tulum peynirini tavaya ekleyip peynir eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!