ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÇARŞAF BÖREĞİ

Çarşaf böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çarşaf böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1~2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 10 gr yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 3.5~4 su bardağı un
  • 400 gr beyaz peynir

Yağlamak için

  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Çarşaf böreği Nasıl Yapılır

Mayayı toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Süt, ayçiçek yağı, un ve tuz ekleyerek yoğurun. 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin. 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin. Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun. Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin. 30 dakika mayalanması için bekletin. Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin. Fırçayla böreğin üzerine sürün. Öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:03

Ben bu börekten yedim çokta güzel herkesin yemesini tercih ederim bi deneyin bence. :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.