ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI BÖREK

Beşamel soslu ıspanaklı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu ıspanaklı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru

Ispanaklı harç için

  • 1 demet ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Beşamel sos için

  • 75 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Beşamel soslu ıspanaklı börek Nasıl Yapılır

İri doğradığınız ıspanakları geniş bir kasede tuz ve baharatlarla ovup suyunu sıkın. Beşamel sos için tereyağı ve unu bir sos tenceresine alın. Unun rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak sos kıvam alıncaya kadar pişirin. Ispanakları ilave edip karştırın ve ocaktan alın. Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Ortasına beşamel soslu harçtan koyup üzerini yine aynı şekilde açtığınız bir beze ile kapatın. Bir kurabiye kalıbıyla parça kesip kenarlarını bastırın. Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.