ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BARDAK BÖREĞİ

Bardak böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bardak böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İç harcı için

  • 4 dal taze soğan
  • 4 patates
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 8~9 dal maydanoz
  • 5~6 dal fesleğen
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam

Bardak böreği Nasıl Yapılır

Derin bir yoğurma kabına eritip ılıttığınız tereyağını, karbonatı, yumurta, süt ve unu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 25-30 dakika dinlendirin. İç harcı için, haşlanmış patatesi rendeleyerek karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız taze soğan, fesleğen ve maydanozu ilave edip ekleyin. Son olarak tuz, baharatlar ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları 1 cm kalınlığında açın. İç harcı hamurun üzerine yayın. Diğer parça hamuru da aynı şekilde açarak üzerini kapatın. Bir su bardağı yardımı ile hamurdan yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. Önceden ısıtıllmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.