ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BAL KABAKLI BÖREK

Bal kabaklı börek

Bal kabaklı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 

Açmak için

  • Nişasta 

İç harcı için

  • 900-950 g bal kabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi 

Üzeri için

  • Tahin

Bal kabaklı börek Nasıl Yapılır

  • Hamuru için; unu geniş bir yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Kalan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin. 
  • İç harcı için; bal kabağını iri doğrayıp hafif haşlayın. Blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bir kaseye alarak toz şeker ve ceviz içini  ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırıp nişasta ile ince açın. Açtığınız hamurun kenarına hazırladığınız harçtan yayın ve rulo sarın. Rulonun bir ucundan tutup içe doğru sararak gül şekli verin. Diğer bezelere de aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin. 
  • Böreklerin üzerine su sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine tahin gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.