ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU TAS KEBABI

> TAVUKLU TAS KEBABI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu tas kebabı tarifi için malzemeler
  • 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti2 çorba kaşığı soya sosu3 çorba kaşığı sıvıyağ2 soğan2 diş sarımsak1 sivribiber2 çorba kaşığı un1 çay bardağı soyulmuş badem2 su bardağı tavuk suyu4 domates2 çorba kaşığı limon suyuTuz
  • karabiber
  • kırmızı tozbiberSüsleme için: 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav
Tavuklu tas kebabı Nasıl Yapılır

Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.

Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.

Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.