ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU ŞARK PİLAVI

TAVUKLU ŞARK PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu şark pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç2 parça tavuk göğüs eti1 soğan2 domates60 gr tereyağıYarım su bardağı çekilmiş ceviz içi1 defne yaprağı1 çay kaşığı kekikTuz
  • karabiber
Tavuklu şark pilavı Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.

Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.