ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PAZI SARMASI

TAVUKLU PAZI SARMASI

6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu pazı sarması tarifi için malzemeler
  • 500 gr tavuk göğüs eti3 demet pazı yaprağı2 soğan2 domates1 demet nane1 demet maydanoz1 çay bardağı haşlanmış pirinç2 su bardağı su2 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • karabiber
Tavuklu pazı sarması Nasıl Yapılır

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Maydanoz ve naneyi yıkayıp ince kıyın. Tavuk eti, soğan, haşlanmış pirinç, domates, nane ve maydanozu bir kapta karıştırıp dolma içini hazırlayın. Tuz ve karabiber serpin.

Pazı yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesip düz zemine açın. Üzerlerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip sarın.

Tencerenin dibine pazı yapraklarının saplarını yerleştirin. Hazırladığınız sarmaları tencereye düzgün bir şekilde dizin. Üzerine su ve yağ ilave ederek 30 dakika pişirin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.