ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU KARNABAHAR ÇORBASI

> TAVUKLU KARNABAHAR ÇORBASI
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu karnabahar çorbası tarifi için malzemeler
  • 200 gr tavuk göğüs eti1 küçük karnabahar1 çay bardağı arpa şehriyeYarım limonun suyu30 gr margarin2 çay kaşığı nane6 su bardağı su2-3 dal maydanozTuz
Tavuklu karnabahar çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk etini 6 bardak suyla yumuşayıncaya kadar bir tencerede haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alıp küp küp doğrayın. Karnabaharı temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 

Tavuk suyunu ateşe alıp et ve karnabaharı ilave edin. Kaynamaya başlayınca şehriye, margarin ve limon suyunu ekleyin. Et, sebze ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerlerini maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.