ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU BÖREK

Tavuklu börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu börek tarifi için malzemeler

  • 1 bütün tavuk 6 yufka 2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 3 yumurta Tuz

Tavuklu börek Nasıl Yapılır

Tavuğu yumuşayıncaya kadar haşlayın. Deri ve kemiklerini ayırıp etlerini tel tel ayırın. Derin bir kapta sıvıyağ, yoğurt ve yumurtaları çırpın. 
Fırın tepsisini yağlayıp 2 yufkayı yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan gezdirerek dökün. Tavuk etinin yarısını üzerine serpin. En üstte 2 yufka kalacak şekilde işlemi tekrarlayın. Kalan yoğurtlu karışımı böreğin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.