ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SEBZELİ PİLAV

> SEBZELİ PİLAV
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 çorba kaşığı margarin 2.5 su bardağı basmati pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 soğan 1 diş sarımsak 150 gr pazı 2 sivribiber 2 domates 1 çay kaşığı karabiber Tuz
Sebzeli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve kurumaya bırakın.

Soğanı soyup kıyın. Sarımsağı ezin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Pazıyı temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın.

Margarini tencerede eritin. Soğan ve sarımsakları ekleyip sote edin. Domates ve sivribiberleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Pazıyı ekleyip tuz serpin. Pirinci ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 5-10 dakika dinlendirin. Harmanlayıp karabiber serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.