ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ MİNİ PİTA EKMEĞİ ÜZERİ SEBZELİ TAVUK ŞİŞ

Mini pita ekmeği üzeri sebzeli tavuk şiş

Mini pita ekmeği üzeri sebzeli tavuk şiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini pita ekmeği üzeri sebzeli tavuk şiş tarifi için malzemeler

  • 6 mini pita ekmeği
  • 1 kg tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
  • 3 kırmızı soğan
  • 3 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ayrıca:

  • 2 avokado
  • 2 yemek kaşığı krem peyniri
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Mini pita ekmeği üzeri sebzeli tavuk şiş Nasıl Yapılır

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine sütü ve köriyi ilave edin. Karıştırıp üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sebzeleri, tavuk etinin boyutlarında parçalar halinde kesin. Zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Sebzeleri ve tavuk etlerini küçük şişlere sıra sıra dizin. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, tavuk etleri kızarana kadar pişirin (İsterseniz ızgara tavada da bu işlemi yapabilirsiniz).
  • Avokado püresi için çatalla ezdiğiniz avokadonun içini, krem peyniri, rendelenmiş limon kabuğu ile suyunu, havanda ezilmiş 1 diş sarımsağı, taze çekilmiş karabiberi, tuzu ve kıyılmış dereotunu püre haline getirin.
  • Mini pita ekmeklerini tavada ısıtın. Üzerine avokado püresini yayın, ortasına da tavuk şişleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.