Kapama

Kapama
31 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kapama için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4.5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kapama

Nasıl Yapılır

Tavuğu temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın. Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın. Tavuğu iri parçalara ayırın.

Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. İyice yıkayıp süzün. Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın. Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun. Tavuk suyuna su ekleyerek 4.5 su bardağına tamamlayın. Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin.

 Pilavı fırın tepsisine alın. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin. Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo