ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ DENİZCİ HAMBURGERİ

Denizci hamburgeri

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Denizci hamburgeri tarifi için malzemeler

  • 4 karides1 levrek filetoYarım soğanYarım demet dereotu1 çay kaşığı ufalanmış ekmek1 çorba kaşığı nişasta3 yumurtaTuz
  • karabiber2 hamburger ekmeği 2 kıvırcık marul yaprağı2 dilim domates2 kornişon turşu1 çay kaşığı mayonez

Denizci hamburgeri Nasıl Yapılır

Karides ve levreği temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp kıyın. Soğanı rendeleyin. Dereotunu temizleyip kıyın. Ufalanmış ekmek, nişasta, 1 yumurta, kıyılmış karides ve levrek, tuz, karabiber soğan ve dereotunu bir kapta yoğurun. İki parçaya ayırıp köfte şekil verin. Izgarada pişirin. Kornişon turşuları uzunlamasına dilimleyin. Hamburger ekmeklerinin alt parçalarının üzerine sırasıyla kıvırcık marul, domates, kornişon turşu, mayonez ve köfteyi yerleştirin.

Kalan yumurtaları hafif yağlanmış teflon tavaya sarıları bozulmayacak şekilde kırıp pişirin. Spatula ile dikkatlice alıp köftelerin üzerine yerleştirin. Son olarak diğer ekmek parçalarını üzerine kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.