ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ DAMAT PAÇASI

DAMAT PAÇASI

Damat paçası
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damat paçası tarifi için malzemeler
  • 1 bütün tavuk (parçalara ayrılmış)
  • 2 soğan
  • 5 yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Damat paçası Nasıl Yapılır

  • Derin bir tencereye zeytinyağının yarısını alın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Parçalara böldüğünüz tavuk etlerini ilave edin ve birkaç dakika soteleyip, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen tavuk etlerini bir tabağa çıkarın ve ılındıktan sonra küçük parçalara bölün. Tavuğun suyunu ince süzgeç ile süzüp bir kaba alın.
  • Yufkaları iri parçalar halinde koparıp, yağlanmış fırın tepsisine hafif büzerek yerleştirin. Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İri kareler halinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Sosu için derin bir tencereye yoğurt, un, yumurta, tereyağı ve 3 su bardağı tavuk suyunu alın. Bir çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Çok koyu olursa biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz (sosun kıvamı boza kıvamında olmalı). Sosu ocaktan almadan önce ezilmiş sarımsak ve sirkeyi ekleyip tuz ile tatlandırın.
  • Kızaran yufkaları fırından alıp pişirdiğiniz sosu üzerine yayın ve küçük parçalara böldüğünüz tavuk etlerini sosun üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin. Tepsiyi tekrar fırına alın ve tavuk etlerinin kurumaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatıp, 10 dakika kadar fırınlayarak yufkaların sosu çekmesini sağlayın. Bir sos tavasında tereyağını eritip kırmızı toz biberi ve pul biberi ekleyin. Fırından çıkardığınız damat paçasının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!