ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ÇERKEZ TAVUĞU

ÇERKEZ TAVUĞU

Çerkez tavuğu
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez tavuğu tarifi için malzemeler
  • 1 bütün tavuk 
  • 1 soğan 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber 
  • 5 su bardağı su 

Cevizli harç için

  • 300 g ceviz 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4 dilim bayat ekmek içi 
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş 

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çerkez tavuğu hazırlanışı

  • Bütün tavuğu derin bir tencereye alın. Soğan, limon suyu, tane karabiber ve bol su ilave edip, tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Kemik ve derilerini ayıklayıp, ince uzun şekilde ayırın ya da macun kıvamında olması için rondodan geçirin.
  • Cevizli harcı için sarımsakları ezin ve bir kaseye alın. Fazla ufalamadan rondodan geçirdiğiniz ceviz içlerini ilave edin. Ufalanmış bayat ekmek içlerini bir kaseye alın. Tavuğu haşladığınız sudan azar azar ekleyerek yumuşatın ve cevizli karışıma ekleyin. Tuz, toz kişniş ve tavuk etini ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.
  • Çerkez tavuğunu bir servis tabağına alın. Üzeri için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Biberli yağı Çerkez tavuğunun üzerine gezdirip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!