ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ÇERKEZ TAVUĞU

Çerkez tavuğu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez tavuğu tarifi için malzemeler

  • 5 piliç but 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 100 gr tereyağı 250 gr ceviz Kırmızı pulbiber Tuz Karabiber

Çerkez tavuğu Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını tencereye dizin. Üzerine suyu döküp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp ayırın. Etleri kemiklerden ayırarak ufak parçalara bölün.

Tereyağının yarısını tencerede eritin. Unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk etlerini sosa karıştırın. Karışımı servis tabağına alın.

Tereyağını eritip içine pul biber karıştırın. Tavukların üzerine biberli yağdan dökün. Ceviz serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.