ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BEZELYELİ TAVUKLU ÇORBA

BEZELYELİ TAVUKLU ÇORBA

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli tavuklu çorba tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı bezelye 2 patates 1 soğan 1 parça tavuk göğüs eti 5 su bardağı su 25 gr tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz
  • karabiber
Bezelyeli tavuklu çorba Nasıl Yapılır

Soğanı soyup incecik kıyın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Tavuk etini kevgirle tencereden çıkarıp bir tabağa alın ve soğuyunca tel tel ayırın.

Tereyağını bir tencerede eritip soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Tavuk etini ekleyip karıştırın. Doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edip eti haşladığınız suyu ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. 

Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.