ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU&TAVUKLU BROKOLİ

BEŞAMEL SOSLU&TAVUKLU BROKOLİ

Beşamel soslu&tavuklu brokoli
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu&tavuklu brokoli tarifi için malzemeler
  • 3 haşlanmış patates
  • 500 g haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-2.5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Beşamel soslu&tavuklu brokoli Nasıl Yapılır

  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve dilerseniz bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip harmanlayın. Ha?fçe yağlamış olduğunuz fırın kabının dibine patatesli karışımı yayın.
  • Patateslerin üzerine haşlanıp dallara ayrılmış brokolileri dizin.
  • Bir tavada yağla birlikte unu kavurun. Un kavrulunca topaklanmaması için soğuk sütü tel çırpıcı ile karıştırarak ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.
  • Beşamel sosu brokolilerin üstüne dökün. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!