ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU&TAVUKLU BROKOLİ

BEŞAMEL SOSLU&TAVUKLU BROKOLİ

Beşamel soslu&tavuklu brokoli
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu&tavuklu brokoli tarifi için malzemeler
  • 3 haşlanmış patates
  • 500 g haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-2.5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel soslu&tavuklu brokoli Nasıl Yapılır

  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve dilerseniz bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip harmanlayın. Ha?fçe yağlamış olduğunuz fırın kabının dibine patatesli karışımı yayın.
  • Patateslerin üzerine haşlanıp dallara ayrılmış brokolileri dizin.
  • Bir tavada yağla birlikte unu kavurun. Un kavrulunca topaklanmaması için soğuk sütü tel çırpıcı ile karıştırarak ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.
  • Beşamel sosu brokolilerin üstüne dökün. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!