ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ YUFKADA KÖFTE

Yufkada köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkada köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr koyun kıyma
  • 750 gr dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • 1 soğan
  • 2 haşlanmış yumurta
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Üzeri için

  • 1 hazır yufka
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Birkaç top kırmızı biber
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay bardağı domates suyu

Yufkada köfte Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Havucun kabuğunu kazıyın.Diri kıvamda haşlayıp süzün.İki yumurtanın sarılarını aklarından ayırın.

Bayat ekmek içi,kıyılmış soğan,kıymalar,yumurta sarıları,tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın.Dikdörtgen şeklinde açıp içine haşlanmış iki yumurta,havuç ve bezelyeleri yerleştirin.

Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.Hazır yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın.Üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirin.Orta dereceli fırında kendi suyuyla,arada bir çevirerek 1.5 saat pişirin.

Tereyağını küçük bir tavada eritin.Domates suyu ve bir tutam kekik ekleyip birkaç dakika kavurun.

Sarma köfteyi fırından alın.Dilimleyip domatesli sos ile birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.