SEBZELİ ÇANAK KÖFTE

8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 7 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli çanak köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • Tuz

Üzeri için

  • 300 gr brokoli
  • 3 domates
  • 30 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı sıcak su
  • 1 tutam tuz
Sebzeli çanak köfte hazırlanışı


Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri.

Soğanları soyup rendeleyin.  Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin. Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada)  20 dakika pişirin.

Brokolileri çiçek çiçek ayırın. Domatesleri soyup doğrayın. Margarini teflon tavada eritip domateslerin yarısını ve brokolileri hafif kavurun. 1 tutam tuz, karabiber ve sirkeyi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Brokolileri çanak köftelerin içine paylaştırın. Üzerlerini doğranmış domatesle süsleyin. Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin.  Zeytinyağı, salça, kalan domates, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!