ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ SAFRAN SOSLU KÖFTE

SAFRAN SOSLU KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safran soslu köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma 1 havuç 3 soğan 2 dal taze soğan sapı 5

6 dal maydanoz 3 dilim ekmek içi 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı köfte baharı 1 kase mısır unu 1 yumurta Kızartma için sıvıyağ Tuz Safranlı sos için: 1 su bardağı süt kreması Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı safran 2 çorba kaşığı nişasta 1 tutam tuz

Safran soslu köfte Nasıl Yapılır

Havuç ve soğanları rendeleyin. Taze soğan sapı ve maydanozu kıyın. Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Hazırladığınız malzemelere kıyma, kaşar peyniri, köfte baharı ve tuz ekleyip yoğurun.
Safranlı sosu hazırlamak için; süt kreması, su, safran, nişasta ve 1 tutam tuzu derin bir kapta mikserle çırpın. Geniş bir teflon tavaya döküp kısık ateşte hafif koyu bir krema kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top haline getirin. Önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
Kızarttığınız köfteleri servis tabaklarına paylaştırın. Hazırladığınız safranlı sosu köftelerin üzerine gezdirerek dökün. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.