ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICANLI KÖFTE

Patlıcanlı köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı köfte tarifi için malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 6 küçük boy patlıcan
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 30 gr tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcanlı köfte Nasıl Yapılır

Patlıcanların saplarını kesmeden kabuklarını tamamen soyun. Sap kısmına yakın yerleri bıçak yardımıyla incelterek armut biçimi verin. Patlıcanları acısı çıkması için tuzlu suda 1 saat bekletip süzün. Büyük bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ufalanmış ekmek içi, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun. Patlıcanları iyice kurulayın ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine bir miktar tuz serperek soğumaya bırakın. Hazırladığınız köfte harcından 6 eşit parça ayırın. Patlıcanın sapı dışarıda kalacak şekilde elinizde yassılaştırdığınız köfte harcını patlıcanın dışına sarın. Birleştirme yerlerinin pişerken açılmaması için sıkıca kapatın. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın. Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Kıyma kaplı patlıcanları kızartın. Üzerine rendelenmiş domates ve kekik ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:32:15

Coklezzet ligorunuyor

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.