ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICANLI KÖFTE

Patlıcanlı köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı köfte tarifi için malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 büyük boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Patlıcanlı köfte Nasıl Yapılır

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin. Patlıcanların birkaç yerinden çatalla delerek fırın tepsisine dizin. Patlıcanların içleri yumuşayana kadar pişirin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Renginin kararmaması için limon suyu ekleyip çatalla ezin. Tuzla tatlandırın. Kıyma harcını 6 eşit parçaya ayırın. Yuvarlayıp iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Ortasına patlıcan ekleyip rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.