Nohutlu bulgurlu sulu köfte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Nohutlu bulgurlu sulu köfte tarifi için malzemeler
- 250 g yağsız kıyma
- 150 g ince bulgur
- 1 adet soğan (İnce kıyılmış)
- Yarım demet maydanoz (İnce doğranmış)
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz, karabiber
Nohutlu bulgurlu sulu köfte Nasıl Yapılır
- Bulguru yıkayıp süzün ve bir yoğurma kabına alın. Kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun.
- Köfte hamurundan fındık küçüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yarım litre suyun içine domates salçasını ve zerdeçalı ekleyin.Kaynayınca tuzu ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohut ve köfteleri salçalı-tereyağlı suyun içinde 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!