Salçalı Bulgur Köftesi

Salçalı Bulgur Köftesi
18 Eylül 2020

Bulgur köftesi, Adana’da sarımsaklı köfte olarak da bilinen yemek, Malatya’da da sıkma köfte olarak adlandırılmaktadır. Hazırsanız, nefis salçalı bulgur köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salçalı Bulgur Köftesi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurtanın akı

Sosu için

  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
Salçalı Bulgur Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru geniş bir kaba alın. Kimyon, kırmızı pul biber, salça, tuz ve 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edip 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca iyice yoğurun.
  2. Un ve yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ortasına parmağınızda hafifçe bastırın.
  3. 4.5 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ilave edip köfteleri ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın.
  4. Sarımsakları ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Biber salçası, rendelenmiş domates ve tuz ilave ederek 1-2 dakika pişirip köftelerin üzerine gezdirin.
  5. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo