ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KADINBUDU KÖFTE

KADINBUDU KÖFTE

Kadınbudu köfte
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadınbudu köfte tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1.5-2 su bardağı su
  • 500 g kıyma
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
Kadınbudu köfte hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında pirinç ve suyu ekleyin. Pirinçler suyu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Yumurtaları ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce kıydığınız maydanoz ve pirinçli karışımı ilave edip yoğurun.
  • Harçtan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şeklini verin. Fırın tepsisine galeta unu serpip köfteleri üzerine yerleştirin. Üzerlerine bir miktar daha galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!