ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ HASAN PAŞA KÖFTESİ

HASAN PAŞA KÖFTESİ

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hasan Paşa köftesi tarifi için malzemeler
  • Yarım kg kıyma (iki kez çekilmiş)2 dilim bayat ekmek içi1 soğan2 yumurta3-4 patates3 çorba kaşığı sıvıyağ2 çorba kaşığı sütTuz
  • karabiber
Hasan Paşa köftesi Nasıl Yapılır

Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı bir kaba alıp ekmek içi, soğan, 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırıp ortasını çukurlaştırın. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağla yağlayın. Köfteleri tepsiye dizip üzerlerine 2 kaşık sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süt ve tuz ekleyip iyice karıştırın.

Köfteleri fırından çıkarıp çukur yerlerine patates püresini paylaştırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarıncaya dek 4-5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.