ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ BAHÇIVAN KÖFTESİ

Bahçıvan köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahçıvan köftesi tarifi için malzemeler

  • 600 gr dana kıyma
  • 2 haşlanmış yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet dereotu
  • 75 gr tereyağı
  • 2 patates
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Bahçıvan köftesi Nasıl Yapılır

Derin bir kasede kıyma, rendelenmiş yumurta, ince doğranmış soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler hazırlayın. Tavada 60 gr tereyağını kızdırın. Önce kabuğunu soyup halka halka doğradığınız patatesleri sonra ince uzun doğradığınız patlıcanları kızartın. Patlıcan, köfte ve patatesleri bir tencereye yerleştirin ve üzerine kalan tereyağını, yıkanmış ve kabuğu soyulmuş bezelyeyi, küp doğranmış domatesleri ekleyerek tuz ilave edin. Üzerine 2 bardak su gezdirerek hafif ateşte 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Safranlı pilav tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.