ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SÜLBİYE (AKŞEHİR YAHNİSİ)

Sülbiye (Akşehir yahnisi)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sülbiye (Akşehir yahnisi) tarifi için malzemeler

  • 400 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gr arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Sülbiye (Akşehir yahnisi) Nasıl Yapılır

Derin bir tencerede etleri, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarla sarımsakları ilave edip karıştırın. Haşlanmış nohut, salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın. Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapın.

*Dilerseniz kuskus ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.