ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SARIMSAK AŞI

> SARIMSAK AŞI
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak aşı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr taze sarımsak
  • 300 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 ml süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • 20 gr tereyağı
  • 1 tutam aspir
Sarımsak aşı Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Nohutları ekleyip 5 dakika pişirin. Taze sarımsakları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Tencereye ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Suyu ekleyip 15 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip terbiyenin ılınmasını sağlayın. Karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip aspiri ekleyin. Aşın üzerine gezdirip servis yapın.

Sarımsak

Her derde deva olduğu bilinen sarımsak bizim mutfağımızda da yüzyıllardır kullanılan mucizevi bir bitkidir. Çiğ ya da pişmiş olarak türlü tüketilir ve her iki tüketimde de vücuda birçok fayda sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici ve hücre koruyucu özelliğiyle sofralardan eksik edilmemesi makbuldür.







Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.