ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SAKIZLI KEBAP

Sakızlı kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı kebap tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 2 soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • Mikro lahana filizi
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 3 parça damla sakızı
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam un
  • Bir tutam tarçın
  • 2 karanfil
  • Tuz
  • Karabiber

Sakızlı kebap Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyip kuşbaşı kuzu eti ve salça ile birlikte kavurun. Etlerin rengi hafif dönmeye başladıktan sonra çok az sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. İçine dövülmüş damla sakızı koyduğunuz gül suyunu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Unu, dövülmüş sarımsağı, tarçını, karanfili, tuz ve karabiberi de ekleyin. Bir süre daha kaynatın. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.