ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PİLAV KAROTEN

> PİLAV KAROTEN
0 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pilav karoten tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç 250 gr dana eti 1 küçük havuç 1 soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı hazır tavuk sosu 1 çay kaşığı safran Yarım çay kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tuz
Pilav karoten Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Eti küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı kıyın, havucu rendeleyin. 
Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Havucu ekleyip kavurun. Eti ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Et yumuşayıp havuç ve soğanlar eriyince hazır tavuk sosu, safran, zencefil ve tuz ekleyip karıştırın. Pirinci ilave edip zedelemeden harmanlayın. Kısık ateşte yarım saat daha pişirin. 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.