ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PEHLİ

Pehli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pehli tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg kuzu eti 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz     Pilav için:Yarım su bardağı nohut 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı su 45 gr tereyağı Tuz

Pehli Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada eritin. Etleri kızartın ve bir tencereye alın.

Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün. Pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra tuzu ilave edin. Etler pişinceye kadar kaynatın. Nohutlu pilav ile servis yapın.
Hazırlanışı:

Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.