ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA

PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA

4 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazı yaprağına sarılı kuzu kapama tarifi için malzemeler
  • 600 gr kuş başı kuzu eti 1 soğan 1 demet pazı Yarım çay bardağı soya yağı 1 tatlı kaşığı karabiber TuzDomates sosu için 4 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 kesme şeker Tuz
Pazı yaprağına sarılı kuzu kapama Nasıl Yapılır

Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Ocağın altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzu ilave edin.

Etin suyunu süzdürüp karabiber ilave ederek kavurun.

Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin. Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın.

Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Zeytin yağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu ilave edip pişirin.

Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın. Üzerine domates sos ilave ederek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.