Pazılı Kuzu Kapama

Pazılı Kuzu Kapama
09 Ocak 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Kuzu Kapama için

Malzemeler

  • 6 parça kemikli kuzu eti
  • 4-5 sap taze soğan
  • 4 pazı yaprağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Pazılı Kuzu Kapama

Nasıl Yapılır

  1. Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın.
  2. Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.
  3. Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan klasik kuzu kapama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo