ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PATLICAN KEBABI

Patlıcan kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan kebabı tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg patlıcan
  • 1.2 kg orta yağlı kuzu kıyması
  • 2 soğan
  • 1 kg domates
  • 300 gr sivri biber
  • Tuz

Patlıcan kebabı Nasıl Yapılır

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patlıcanları 3-4 cm büyüklüğünde kesin. Bir patlıcan, 1 köfte şeklinde şişlere dizin. Şişleri arada bir çevirerek köfteleri ve patlıcanları ızgarada pişirin. Pişen kebapları bir tepsiye alın. Domates ve biberleri de ızgarada pişirin. Kebapların üzerine ekleyip 10 dakika bekletin. Yanında lavaşla birlikte servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.