Meftune Yemeği

Meftune Yemeği
14 Kasım 2022

Diyarbakır mutfağı ile özdeşleşen meftune, koyun eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Meftune Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg koyun kuşbaşı
  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 2 çorba kaşığı sumak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
Meftune Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin.
  2. İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  3. Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  4. Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pul biber serpin.
  5. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.  Meftune yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo