ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ VE KESTANELİ YAHNİ

Kuzu etli ve kestaneli yahni

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli ve kestaneli yahni tarifi için malzemeler

  • 500 gr kestane 500 gr kuzu kuşbaşı 500 gr patates 3 soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 sivri biber 7 kiraz domates 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı Kızartmak için ayçiçeği yağı Tuz
  • karabiber 10 mantar

Kuzu etli ve kestaneli yahni Nasıl Yapılır

Kestanelerin üzerlerini çizip yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin.

Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun. Eti ilave edip et suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Sırasıyla sivribiber, kiraz domates, şeker ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Kestane, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika daha pişirmeye devam edin.

Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Kızgın yağda kızartın. Patatesleri servis tabağının çevresine yerleştirip ortasına eti ilave edin. Taze biberiye ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.